Hasselbackspotatis

Hasselbackspotatis är en typ av ugnsbakad potatis som är både enkelt och gott att laga.

Portioner 4 personer

Ingredienser

  • 8 st potatisar
  • 3 msk smor
  • 1 tsk salt
  • potatiskrydda

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 225°C och ställ fram smöret så att det blir rumsvarmt.

  2. Skala potatisen och skiva den i cirka 3-4 mm tjocka skivor, men se till så att de fortfarande håller ihop i botten.

  3.  Lägg potatisarna i en ugnssäker form med skårorna uppåt. Vill du slippa disk så använd ett bakplåtspapper. Smält smöret och pensla på potatisarna.

  4. Baka i ugnen cirka 25 minuter.

  5. Ta ut och strö över salt och potatiskrydda eller den krydda du önskar.

  6. Baka ytterligare 20 minuter, eller tills potatisen känns mjuk och färdig. Pensla med smör då och då.

  7. Servera tillsammans med en köttbit, fiskbit eller liknande.