Hasselbackan perunat

Hasselbackan perunat on maukas uuniperuna, joka on helppo valmistaa.

Portioner 4 henkilöä

Ingredienser

  • 8 kpl perunaa
  • 3 rkl voita
  • 1 tl suolaa
  • perunamauste

Instruktioner

  1. Lämmitä uuni 225-asteeseen ja ota voi huoneen lämpötilaan.

  2. Kuori perunat. Leikkaa niihin 3-4 mm välein viiltoja niin, että viipaleet jäävät alaosastaan kiinni.

  3. Pane perunat voideltuun uunivuokaan. Sivele sulatetulla voilla.

  4. Kypsennä uunissa 225-asteessa noin puoli tuntia.

  5. Ota uunista ja ripottele pinnalle suolaa ja perunamaustetta, tai haluamaasi maustetta.

  6. Laita takaisin uuniin ja jatka kypsennystä 20 minuuttia, kunnes väri on kauniin ruskea ja perunat tuntuvat pehmeiltä. Sivele sulatetulla voilla silloin tällöin.

  7. Tarjoile lihan tai kalan lisukkeena.