
Hasselbackspotatis är en typ av ugnsbakad potatis som är både enkelt och gott att laga.
Portioner 4 personer
Ingredienser
- 8 st potatisar
- 3 msk smor
- 1 tsk salt
- potatiskrydda
Instruktioner
-
Värm ugnen till 225°C och ställ fram smöret så att det blir rumsvarmt.
-
Skala potatisen och skiva den i cirka 3-4 mm tjocka skivor, men se till så att de fortfarande håller ihop i botten.
-
Lägg potatisarna i en ugnssäker form med skårorna uppåt. Vill du slippa disk så använd ett bakplåtspapper. Smält smöret och pensla på potatisarna.
-
Baka i ugnen cirka 25 minuter.
-
Ta ut och strö över salt och potatiskrydda eller den krydda du önskar.
-
Baka ytterligare 20 minuter, eller tills potatisen känns mjuk och färdig. Pensla med smör då och då.
-
Servera tillsammans med en köttbit, fiskbit eller liknande.